Besøk fra Stortinget

Aug 26, 2020

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen og Turid Kristensen fra Stortingets utdannings- og forskningskomité besøkte i dag Feiring videregående skole. De to har over flere år jobbet for at skolen skulle bli en realitet, og nå kunne de endelig få se resultatet av arbeidet.  

«Vi klarte ikke vente til den offisielle åpningsdagen med å komme. Det er helt fantastisk å se at det nå faktisk er en skole i drift her», sa de idet de entret bygget med store smil.

Rektor Gudrun Fodstad, styreleder Trond Solvang, spesialpedagog Kristin Bjørnson og miljøterapeut Sindre Røise tok hjertelig imot de besøkende, og hadde satt av tid til både omvisning og samtale om hvordan skolen drives. Trøen og Kristensen fikk også møte elever, både i klasserommet og i fellesarealet, og fikk anledning til å spørre hvordan den første uka på skolen hadde vært for dem.

Trond Solvang var klar i sin tale når han presenterte Trøen og Kristensen for elever og ansatte: «Hadde det ikke vært for disse to, ville vi ikke hatt noen skole her i dag». En forutsetning for denne typen skole er et helhetlig tilbud til elevene, som i tillegg til undervisning betyr fritidsaktiviteter, måltider og hybler. Alt dette koster penger, men skal være kostnadsfritt for elevene, så i tillegg til det ordinære elevtilskuddet som skolen får til undervisningen, trengs det ekstra bevilgninger over statsbudsjettet, et såkalt internattilskudd. Og at dette endelig kom på plass i statsbudsjettet for 2020, skal disse to politikerne ha en stor del av æren for.

«For oss som politikere, er det fint å se konkrete resultater av jobben vi gjør, og for oss som er spesielt opptatt av helsepolitikk og utdanning, er det en stor glede å få oppleve at vi nå har fått dette flotte skoletilbudet også her på Østlandet», sier Trøen og Kristensen.