Hva sier elevene våre?

Jan 6, 2022
Portrett Iris

Iris (25)

tidligere elev Påbygg Vg3

Dette er den beste skolen jeg noen gang har gått på. Alle som jobber her gjør alt de kan for at man skal lykkes. Da jeg begynte, visste jeg ikke helt selv hva jeg trengte. Det har jeg funnet ut sammen med lærerne og miljøterapeutene underveis.
Og det er jo ikke bare en skole. Det er leksehjelp og aktiviteter på fritida. Man får seg venner og blir kjent med seg selv. Alle vet at alle som går her har en grunn til det, og det gjør at man har forståelse for hverandre på en annen måte enn på en vanlig skole.
De gangene jeg ikke hadde tro på meg selv og hadde lyst til å gi opp, hadde fortsatt miljøterapeutene og lærerne mine tro på at jeg skulle få det til. Mange ganger tenkte jeg at jeg aldri kom til å klare å få vitnemålet, men nå har jeg det, og kan komme meg videre.

Martine (19)

elev Helsefagarbeider Vg2

Jeg klarte ikke fullføre offentlig videregående på grunn av dårlig psykisk helse. Jeg sluttet for å jobbe i stedet. Da jeg oppdaget Feiring vgs. bestemte jeg meg for å gi skole et siste forsøk.
Miljøarbeiderne på Feiring vgs. har vært veldig viktige for meg. De er tilgjengelige, hører hvordan det går og bryr seg om deg. Takket være dem og lærerne, har jeg overgått meg selv. Før slet jeg med å komme meg gjennom skoledagen og få bestått. Nå ser jeg at jeg faktisk gjør det ganske bra. Karakterene er bedre, fraværet mindre, og angsten har sakte, men sikkert forsvunnet.
Før jeg begynte på Feiring vgs. hadde jeg ingen spesielle ambisjoner for framtida. Nå ønsker jeg å bli ambulansesjåfør, og ser at det er et mål jeg faktisk kan nå.

Heine (24)

tidligere elev Påbygg Vg3

Jeg har prøvd meg på andre videregående skoler flere ganger tidligere, men jeg har strevd med matten og ikke klart å fullføre. Jeg har jobbet noen år etter det siste forsøket.
Denne skolen var som en mulighet sendt fra himmelen for mitt vedkommende. Nå har jeg fått den hjelpen jeg trengte, og læremidler tilpasset mitt nivå.
Det er ikke til å legge skjul på at det har vært hardt arbeid. Jeg har ikke en eneste dag fravær dette skoleåret! Men endelig har jeg karakterer jeg er fornøyd med - og vitnemålet jeg trenger til videre studier.

Aranka (24)

tidligere elev Påbygg Vg3

Jeg har ikke opplevd å få noe spesiell tilrettelegging i skoleløpet tidligere. Nå har jeg blitt diagnostisert, samtidig som jeg har blitt eldre og vet mer hva jeg trenger.
På Feiring vgs. føler jeg at mine behov har blitt tatt seriøst. Det har vært et bra miljø på skolen, og et spesielt godt klassemiljø.
At jeg har fått den tilrettelegginga jeg trenger, har vært veldig fint og trygt. For meg er det viktig å ha rutiner og ro rundt meg for å konsentrere meg og jobbe.
Året har gått mye bedre enn jeg forventet. Nå er jeg klar for videre studier i utlandet.
 

Robin Marco (22)

tidligere elev Påbygg Vg3

Jeg visste at jeg er faglig svak på en del områder, og jeg ønska mer kontakt med lærer og tettere faglig oppfølging. Og det har jeg fått her.
Vi har hatt et veldig godt sosialt miljø i klassen. Vi bestemte oss tidlig for at vi skulle støtte og hjelpe hverandre gjennom løpet fram mot vitnemålet, og det gjorde vi. Og så har vi gjort mange morsomme aktiviteter sammen og hatt det artig på fritida.
Jeg har fått gode rutiner, gode minner og gode venner som jeg tar med meg fra dette skoleåret.
Jeg vil oppfordre de som tenker på å søke til å gi det en sjanse. Det funka for meg!