Om studietilbudet

Fra skoleåret 2021/2022 kan skolen tilby opplæring i

 • Vg1 Helse- og oppvekstfag
  Denne utdanningen gir deg grunnleggende forståelse for helsefremmende arbeid med utgangspunkt i fysiske og psykisk helse. Etter skoleåret 2020/2021 vil du kunne ta vg2 Helsefagarbeider på Feiring vgs. Dersom du ønsker å ta en annen helsefaglig vg2, vil du kunne fortsette utdanningen din på en annen videregående skole.
 • Vg2 Helsearbeiderfag
  I jobben som helsefagarbeider vil du jobbe med mennesker i ulike livssituasjoner. Du kan gjøre en forskjell i folks liv. På Vg2 Helsearbeiderfag vil du lære om helsefremmende arbeid (sykdomslære, sykepleie, kosthold, førstehjelp m.m.), yrkesutøvelse (etikk, planlegging, dokumentasjon, lover og forskrifter), kommunikasjon og samhandling, brukermedvirkning, observasjon og rapportering.
 • Vg1 Studiespesialisering
  Dersom du liker teorifag og ønsker å studere på høyskole eller universitet, vil denne utdanningen være den rette for deg. Dette er det første året av en treårig videregående utdanning. Du kan fortsette på Vg2 og fra 2022 Vg3 på Feiring vgs. eller fullføre studieløpet på en annen skole.
 • Vg2 Studiespesialisering
  I det andre året på studiespesialisering vil fellesfagene være fremmedspråk, historie, kroppsøving, matematikk og norsk. Dette året vil programfagene være valgfag. Du må ha fordypning i to programfag fra realfag. Det betyr at du må velge to fag på Vg2 som du viderefører på Vg3. Hvilke fag du kan velge, er avhengig av skolens tilbud. Vi vil informere om dette så fort det er bestemt.
 • Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse
  Dersom du ønsker å kvalifisere deg for høyere utdanning - høyskole/universitet - og har bestått Vg1 og Vg2 på et yrkesfaglig utdanningsprogram, kan denne ettårige utdanningen være det rette for deg. Utdanningen er teoretisk med 30 timer fellesfag, men med innsats og hjelp kan det gå bra!

Du kan lese mer om de ulike utdanningsprogrammene på vilbli.no.

Skolen følger offentlige læreplaner og samarbeider med fylkeskommunale skoler for gjennomføring av eksamen. Kravene til faglig innhold og vurdering vil være de samme på Feiring vgs. som på fylkeskommunale skoler med det samme tilbudet.

Du kan ikke ta opp igjen fag du tidligere har hatt undervisning i. Ønsker du å forbedre karakterene dine må du gjøre det som privatist, og vi anbefaler at du tar kontakt med Opplæringskontoret i hjemfylket ditt for mer informasjon.

Skolerute for videregående skole 2020/2021